Vismarlövsgården

Skåne

Vismarlövsgården
Kött, chark och fågel

Vismarlövsgården producerar nötkött av högsta kvalité med fantastisk smak. Vismarlövsgården är dessutom certifierade enligt Svenskt Sigill och en av få svenska producenter som är klimatcertifierade.
Vismarlövsgården ligger i den lilla byn med samma namn utanför Klågerup ca 2 mil öster om Malmö.

Gårdens lilla besättning består av 55 amkor som avlats fram på Vismarlövsgården sedan 30 år tillbaka. Grunden är den helvita rasen Charolais med inblandning Hereford, Angus och Simmental. Alla djuren går i lösdrift och kalvningssäsongen pågår ungefär december-april. När kalvarna föds har de möjlighet att gå in och ut som de själv vill tillsammans med sina mammor. När gräset börjar växa i slutet av april släpps alla kor och kalvar på sommarbete i olika hagar i och runt Vismarlöv.

I slutet av september kommer kalvarna hem till gården igen för att vänja sig av med sina mammor och vänjas vid en vardag med ensilage, rapskaka, ärtor och krossat korn istället för mjölk. Kalvarna utfodras sedan under vinterhalvåret i lösdriftsboxar inne i stallet där de har fri tillgång till foder vilket till ca 95 % är odlat i Vismarlöv. När djuren slaktas är de 14-18 månader gamla och för att kunna garantera djurens bästa kör vi själv alla djuren till slakteriet.

Innan slakt veterinärbesiktigas djuren där deras hälsa och utseende kontrolleras. Efter slakt bedöms köttet och får sin klassning innan det sedan hängmöras 12-14 dagar. Köttet levereras benfritt, skivat eller i bit, beroende på detalj, vakuumförpackat märkt med innehåll, vikt och datum, färdigt för frysen. Från leverans håller styckdelarna ca 3 veckor och färsen ca 1 vecka i kyl (3-5 grader). I frysen håller köttet bra kvalité i minst 18 månader.

Vi säljer följande:

- Köttlåda 159:-/kg (ca 30-35 kg/låda)
- Nötfärslåda 129:-/kg (Ca 10-15 kg/låda)
- Lyxlåda 229:-/kg (Ca 17-18 kg/låda) Oxfilé, Entrecote, Ryggbiff, Rostbiff, Högrev, Innanlår samt 8 kg nötfärs.

En köttlåda innehåller 55-60 % styckdelar och 40-45 % finmald färs i 1 kilosförpackningar. Stekarna är: Innanlår, ytterlår, ryggbiff, oxfilé, entrecote, rostbiff, flankstek, högrev, fransyska, nötbog, oxbringa, rulle och grytbitar.

Följ oss även på Instagram: Vismarlovsgarden. Hashtagga gärna #vismarlovsgarden samt #köttfrånvismarlöv när ni lagar kött från gården!

Plats

Vismarlövsgården

Kongsmarksvägen 4-4
23376 Klågerup
Skåne

Öppna i Kartor

Kontakta

0708939809

Tipsa andra

Annons

Liknande i Skåne


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.