Mossagården

Skåne

Mossagården
Övrigt Mejeri och ägg Frukt och grönt Drycker Bröd och spannmål Affärer och marknader

Mossagården består av ekologiskt jordbruk, gårdsbutik, sommarcafé, genbanksklassade djur och leverans av ekologiska grönsaker direkt till privatpersoner, skolor och företag i närområdet. Det största verksamhetsområdet är leverans av ekologiska frukt- och grönsakslådor som beställs via hemsidan, denna tjänst introducerades på den svenska marknaden av Mossagården redan 1998. Den vackra 1800-talsgården ligger inbäddad mellan pampiga ekar och lummiga beteshagar och här har det odlats ekologiskt sedan 1985 av familjen Olson.

Gårdsbutiken:
I gårdsbutiken kan man botanisera bland ett stort utbud av ekologiska varor, allt från olika frukter och grönsaker, både från egna odlingar och andra skånska odlare, till hampmjöl och lyxig balsamvinäger från Modena i Italien. Ett besök på gården med café, djur, jättegungor och gårdsbutik är en inspirerande upplevelse. Varmt välkomna!
Öppet året runt, fre 11-18 och lör 11-16.

Sommarcafé:
I Trädgårdscaféet kan ni ta en paus med en god fika. Det finns alltid en matig smörgås, kaffe, te och kaka. Ofta finns det även en god soppa och våffeljärnet står och väntar. Bland de av våra kunder efterfrågade klassikerna kan vi nämna kumminciabatta med rikligt pålägg och den himmelska chokladkakan. Det dyker då och då upp mycket trevliga raw-food inslag i caféets meny, vilket också visat sig vara uppskattat.
Öppet 14:e juni – 8:e september 2013, fre 11-18 och lör 11-16.

Mossagårdsfestivalen 2013: 14-16:e juni:
Mossagårdsfestivalen går årligen av stapeln veckan innan midsommar på 1800-tals gården i Veberöd. Festivalen genomsyras av de ekologiska tankegångarna tillsammans med vackert artisteri, begåvade musiker, konst i alla dess former och många aktiviteter med lek, spel, djur, ekomarknad, hantverk mm för hela familjen och speciellt barnen. Läs mer och finn årets artister på www.mossagardsfestivalen.se.

Plats

Mossagården

Mossagården 1
247 64 Veberöd
Skåne

Öppna i Kartor

Kontakta

046-85544

Tipsa andra

Annons

Liknande i Skåne


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.