Spjutstorp 110

Skåne

Spjutstorp 110
Kött, chark och fågel

Hos Spjutstorp 110 kan du köpa hängmörat nötkött från kor och kvigor som är uppfödda på vallfoder (gräs och klöver) som odlats på gården. Vi slaktar med ojämna mellanrum, kontakta oss för mer information om nästa tillfälle!

Spjutstorp 110 är en liten gård som ligger öster om Tomelilla. Vi som bor här heter Oskar Jönsson och Sandra Lindström. Vi har 20 kor, två tjurar och en liten flock höns. Hos oss kan du beställa skånskt hängmörat nötkött, producerat med stor omsorg om djur och natur från djur enbart uppfödda på gräs.

Under sommarhalvåret går djuren ute i betesmarkerna och på vintern flyttar vi hem dem till stallet, där de går i en lösdrift och kan gå ut på en platta dygnet runt.

Korna föds upp på enbart gräs, klöver och mineraltillskott, under vintern i form av ensilage (konserverat gräs och klöver) som odlats på gården. Det tycker vi är bra både för köttets kvalitet, den biologiska mångfalden och miljön.

Slakten sker på ett litet slakteri i närheten. Vi slaktar bara hondjur och du kan välja själv om du vill ha kött från en ko eller en kviga. För att bli riktigt mört hängmöras köttet i ca tio dagar innan det styckas. Du kan välja själv om du vill ha benfritt kött eller kött med ben. Väljer du benfritt kött levereras det vacuumförpackat, vägt och märkt, färdigt att lägga in i frysen.

Plats

Spjutstorp 110

Spjutstorp 110
273 93 Tomelilla
Skåne

Öppna i Kartor

Kontakta

0733-344131

Tipsa andra

Annons

Liknande i Skåne


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.