Hulta Gård

Skåne

Hulta Gård
Mejeri och ägg Frukt och grönt Övrigt

Vi är ett par som bor på Linderödsåsen en bit utanför Killhult på egen gård. Vi driver biodling,har höns och odlar grönsaker.

2018 kommer vi att starta med andelsodling. Andelsodling innebär att du som andelsägare får en andel med grönsaker levererat till din ort en gång i veckan under perioden juli-oktober. 

Leveransen kommer att innehålla grönsaker efter säsong med minst fem olika sorter varje gång. Till våra andelsägare vill vi leverera både grönsaker som ni känner till men vi hoppas även kunna överraska med lite mer ovanligare grönsaker som ni kanske inte har smakat tidigare. Gården är inte certifierad för ekologisk odling och grönsakerna får då inte kallas för ekologiska, men vi odlar helt utan gifter och med gödsel från våra egna höns och grannens kor. 

Rutten på leveransturen är inte fastställd ännu utan kommer att bero på andelsägarna, men vi vänder oss i första hand till området Hörby-Höör-Lund. Leverans kommer att ske på helgen till bestämda avhämtningsplatser. Det kommer också gå att hämta sin andel direkt från vår gård. För att läsa mer, se vår hemsida.

Förutom grönsaksodling driver vi biodling som vi håller på att utöka. Om alla bisamhällen överlever vintern kommer vi för säsongen 2018 att vara uppe i 17 samhällen som förhoppningsvis kommer att producera mycket honung.
Och sen har vi lite höns, ett trettiotal höns av rasen Skånsk Blommehöna och ett mindre antal Sussexhöns. Från senvintern fram till hösten har vi avelsägg till salu och hela året säljer vi matägg vid tillgång.

Välkommen att kontakta oss om du är intresserad av andelsodling, honung eller ägg!

Plats

Hulta Gård

Hulta 6577
242 95 Hörby
Skåne

Öppna i Kartor

Kontakta

076-8976472

Tipsa andra

Annons

Liknande i Skåne


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.