Dalängarna - stenugnsbageri och gårdsbutik

Skåne

Dalängarna - stenugnsbageri och gårdsbutik
Drycker Bröd och spannmål Kött, chark och fågel Frukt och grönt

Dalängarnas ekologiska stenugnsbageri och gårdsbutik ligger 3 km söder om Kivik på Österlen. Vi är ett litet familjeföretag som bakar allt bröd för hand och gräddar direkt på stenhällen. Vi arbetar hantverksmässigt med så få ingredienser som möjligt, för att få fram rena och finstämda smaker.
I gårdsbutiken säljs förutom bröd, bullar, och kakor, även obesprutad äppelmust och ekologiska lammskinn från gården, liksom honung och grönsaker efter säsong. Här finns också ett litet café med espressokaffe och smörgåsar.
Vi föder upp får och på hösten går det att beställa finstyckat och mörat lammkött direkt från oss.

Om våra lamm:
Vi föder upp Gotländska pälsfår. Det är en svensk lantras som har anor från vikingatiden, och utmärkande för rasen, förutom ett mört och välsmakande kött, är den vackra gråa pälsen och ullen. Lammungarna föds sent på våren och kan därför snabbt komma ut i solen och gräset. Sen får de gå med sina mammor och dia och beta hela sommaren. Dieten på fet fårmjölk och gräs gör att lammungarna växer snabbt, och köttet brukar bli otroligt saftigt, mört och gott.

Våra får äter bara gräs under betessäsongen och ensilage (syrat gräs) under vintern. Vi använder varken växtgifter eller konstgödsel i hagarna, och vare sig lammen eller tackorna får tillskott av kraftfoder som korn, soja eller majs under någon del av året. Alla djur föds upp uteslutande på gräs, enda tillskottet är salt och mineraler.
Den rena gräsdieten gör inte bara att vårt lammkött är miljövänligt. Gräset gör också att köttet blir välsmakande, mört och saftigt!

Vi använder oss av ett litet gårdsslakteri i närheten av gården. Där är det alltid tyst och lugnt i stallet och djuren får stå i halmade boxar med tillgång till vatten innan slakt. Transporten dit sköter vi själva för att den ska bli så stressfri som möjligt, och vi kör alltid små grupper djur åt gången. På slakteriet blir köttet kontrollbesiktigat av veterinär.

Dalängarna har öppet året om. Se www.facebook.com/DalangarnaGard för aktuella öppettider.
Välkomna,
önskar Gabriel och Veronica

Plats

Dalängarna - stenugnsbageri och gårdsbutik

Svinaberga 1610
277 35 Kivik
Skåne

Öppna i Kartor

Kontakta

070-831 12 30

Tipsa andra

Annons

Liknande i Skåne


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.