Rone Smissarve

Gotland

Frukt och grönt

Vi har en fin liten gårdsbutik som är öppen året runt!

Vårat största fokus ligger på grönsaker! Vi satsar på kvalité och vi vill att det ska finnas av olika slag helst hela året!

Just nu har vi kryddplantor, timjan och oregano till försäljning och även flertalet sorter tomatplantor. Nångång i juni hoppas vi börja kunna skörda grönsaker (även om vädret just nu i maj är väldigt ostadigt). Vi har morötter, knipplök, rödbetor, gulbetor och alla möjliga sorters kål och sallat. Även jordgubbar, tomat, bönor mm. Den bästa tiden på året för oss är juli-augusti då vi har så mycket olika grönsaker att vi knappt vet vart vi ska ställa allt!

Utbudet varierar efter säsong. Under vintern är det mer rotfrukter, vintergrönsaker och lök. Vi förädlar även en del själva och året runt har vi tex jordgubbssylt, hallonsylt och vinbärsgelé, vi gör även inlagda rödbetor och smörgåsgurka med krondill. Vi odlade en del kidneybönor förra året som vi också säljer, i år planerar vi också att så borlottibönor.

Vi har även drygt hundra bruna höns som värper finfina ägg som vi säljer i gårdsbutiken.
Vi odlar allt själva och om vi nångång köper in en vara så är den tydligt skyltad med vart den kommer från. Att vara transparent och ärlig tycker vi är väldigt viktigt. Vi odlar helt ekologiskt och från och med april nästa år kommer vi bli KRAV-certifierade. Vi tycker att det känns fantastiskt att kunna erbjuda goda grönsaker och det bästa vi vet är att se hur glada kunderna blir när det är sådär så det svämmar över av godsaker i butiken!

Varmt välkomna till oss!

Plats

Rone Smissarve

Rone Smissarve 433
623 47 Hemse
Gotland

Öppna i Kartor

Tipsa andra

Annons

Liknande i Gotland


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.