Ejmunds Gård

Gotland

Ejmunds Gård
Kött, chark och fågel

Från Ejmunds Gård på Gotland kommer välsmakande och marmorerat nötkött direkt från den gotländska gården. Naturligt bete, lösgående köttrasdjur och kärlek och omsorg om djuren ger kött av högsta kvalitet. Djurens mat är fri från GMO, hormoner och antibiotika.
Vi följer svenska föreskrifter och är dessutom Klimatcertifierade av Svenskt Sigill. När djuren mår bra så mår vi bra. Gotländsk omtanke när den är som bäst.

Ejmunds Gård drivs av Familjen Norman och gården har varit i familjens ägor sedan 1862. Det är numera Märtha Norman (6:e generationen på Ejmunds) som tillsammans med maken Pontus och dottern Leah bor på Gården. Märtha och Pontus tog över driften av gård och företag våren 2016 men Märthas föräldrar Odd och Maud Norman är fortfarande högst involverade i företaget.

På Ejmunds Gård bedrivs nötköttsproduktion med fokus på ursprung och kvalitet. Här finns runt 800 djur som mår gott och äter rätt på naturligt bete. Djuren kallar vi för Simgus, en korsning framavlad för köttproduktion av raserna Hereford, Angus, Limousine, Charolais och Simmental. Simgus är en gotländsk variant av Kobe och ger alla köttdetaljer en fin marmorering. Köttet är extra mört och välsmakande.

På sommaren betar ungdjuren ute i de gotländska hagarna, resten av året strövar djuren fritt i stall med ströbädd. Djuren har fri tillgång till foder bestående av ensilage (gräs), majsensilage, morötter, potatis och drav blandat i fullfodervagn. Allt är fritt från hormoner, antibiotika och GMO (Genetiskt modifierad organism).

Duktig personal lägger mycket tid på att hantera djuren vid vägning, klippning, utfordring och strö av halmbädd. Djuren har även borstmaskiner, liknande de som finns på biltvätt, som de turas om att stå vid och får då en välbehövlig massage. Det här ger harmoni i stallarna!

Ejmunds Gård bedriver en så naturnära uppfödning som möjligt. Fodret kommer i huvudsak från den egna gården. Djuren får även morötter och potatis från andra gotländska odlare, samt drav, som är en restprodukt från lokal öltillverkning.

Vår övertygelse är att svenskt jordbruk håller en hög kvalitet när det gäller djuromsorg och miljöarbete. Vi följer svenska föreskrifter och är dessutom certifierade av Svenskt Sigill. År 2012 blev vi även först i Sverige med deras utmärkelse klimatcertifierat nötkött.

Plats

Ejmunds Gård

Roma Ajmunds
622 54 Romakloster
Gotland

Öppna i Kartor

Kontakta

0498-50781

Tipsa andra

Annons

Liknande i Gotland


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.