Bjärefågel i Torekow

Skåne

Bjärefågel i Torekow
Kött, chark och fågel

KYCKLING SOM HAR DET BRA, SMAKAR BRA.
Bjärekycklingarna föds upp på Bjäre eller i närheten. Transportavståndet för kycklingarna är aldrig mer än en timme till Bjärefågels eget slakteri, som ligger här i Slättaröd utanför Torekov. I vårt koncept ingår också att kycklingarna hanteras med två händer när de hämtas till slakt och när de kommer fram till slakteriet. Då vet vi att de mår bra hela vägen.

Vid årsskiftet 2014-2015 blev vi först i Sverige med att använda den långsamt växande Rowan Ranger-kycklingar i vår uppfödning. Att Bjärekycklingarna får lov att växa långsamt - i sin egen takt - gör också att de är väldigt friska. Det tycker vi är det viktigaste i all djuruppfödning. Vi håller alltid utkik efter nya metoder och möjligheter för att ytterligare höja djuromsorgen i våra stallar och för att förbättra smak och textur i slutprodukten.

Kycklingarna växer upp i små besättningar och har dubbelt så mycket stallyta jämfört med vad som är tillåtet i Sverige. Fodret består av lokalt odlad majs samt baljväxter, spannmål, gräs, vitaminer, mineraler och aminosyror. Fodret är inte GMO-manipulerat och kycklingarna får inga antibiotikaliknande preparat. Kycklingproduktionen är certifierad enligt IP Sigill Kyckling och får därför märkas med Svenskt Sigill.

Vi injicerar inte saltlake i våra produkter. De flesta av våra produkter är oförädlade och då innehåller de enbart 100 procent kyckling.

Etiketter

Plats

Bjärefågel i Torekow

Slättarödsvägen 225
269 95 Båstad
Skåne

Öppna i Kartor

Kontakta

0431-36 42 58

Tipsa andra

Annons

Liknande i Skåne


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.