Engelbrekts i Södåkra

Skåne

Drycker Frukt och grönt

Engelbrekts är ett familjeföretag som odlar äpple på drygt 40 hektar på Kullahalvön i nordvästra Skåne. Det kustnära läget bidrar till ett milt, gynnsamt klimat för fruktodling.

Odlingen hos Engelbrekts består av cirka 170 000 träd. Sorter som odlas är bland andra- Discovery, Aroma, Zari, Ingrid-Marie, Elise och Rubinstar.

Varje höst skördas ungefär 1 300 ton äpple som sedan lagras i kylar på gården. Lagringen sker huvudsakligen i så kallade ULO-lager där syrehalten sänks så att mognadsprocessen avstannar i äpplena. På så vis kan frukten lagras länge och vi kan njuta av svenska äpplen långt in på sommaren.

Innan äpplena kan säljas måste de kvalitets,- och storlekssorteras. Detta görs i packeriet som även det, finns på gården. Engelbrekts äpplen säljs dels till grossist genom Äppelriket, dels i den egna säsongsöppna gårdsbutiken.

I butiken på gården kan du handla svenska äpplen av högsta kvalitet under en stor del av året. Egen äpplemust och cider finns också till försäljning i butiken. För uppdaterad information om våra öppettider, se vår facebooksida! https://www.facebook.com/engelbrektskullabygden/?fref=ts

Plats

Engelbrekts i Södåkra

G:a Södåkravägen 233
263 92 Jonstorp
Skåne

Öppna i Kartor

Kontakta

Länkar

Tipsa andra

Annons

Liknande i Skåne


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.