Alpakahof Hultet

Skåne

Alpakahof Hultet
Övrigt Kött, chark och fågel Affärer och marknader

Gården Alpakahof Hultet ligger i norra Skåne mitt ut i naturen omgiven av skog och betesmark. Vi är en liten producent och driver gården ekologiskt vilket betyder att vi inte använder konstgödning, bekämpningsmedel eller GMO.

Vi föder upp alpackor, highland cattle och rödkulla kor, göingegetter och linderödsgrisar. Det finns även några minishetlandsponny, höns, katter och hund på gården - och en älgpark.
Våra highland cattle och rödkulla kor (en utrotningshotad ras) är aldrig uppbundna utan lever ett fritt liv med utomhusvistelse året runt med tillgång till ligghall. De äter bara örter, gräs, löv och hö. Rasen, highland cattle och rödkulla kor, växer långsamt och har ett välmarmorerad kött. Köttet säljer vi i köttlådor på 10 kg, 20 kg och 30 kg och i butiken.
Linderödsgrisar är en utrotningshotad ras. Våra grisar har genbanksintyg, är ute året runt, bökar i skogen och har självklart tillgång till stall/hyddor. I första hand säljer vi kultingar till avel men då och då säljer vi köttet i köttlådor och i butiken.

Göingegetter (även de en utrotningshotad ras) är ute från vår till höst med tillgång till vind-/regnskydd. Över vintern går de på lösdrift.

Vi vill gärna dela med oss av glädjen att få se på lyckliga djur som får leva ett naturligt liv. Därför har vi öppnat gården för alla. Boka en gårdsvisning och du får följa med ”bakom kulisserna”, titta på alla gårdens djur, fråga och lära dig mer om raserna, klappa och känna på pälsen.
Alpackan, det söta, exotiska och mycket ovanliga djur kan du besöka hos oss. Inte bara på gårdsvisningen får du se alpackor, nej du har även möjlighet att gå för en promenad med an alpacka. Boka en alpackatrekkingtur och lär känna djuret medan du vandrar på slingriga skogsvägar.
Älgarna går i hägn. Parken har öppet juni - augusti alla dagar. Inträde betalas i butiken.

I vår gårdsbutik säljer vi de mjuka alpackagarner, alpacka råull och mycket stickade alpackaprodukter. I butiken har vi även marmelad, ägg från våra lyckliga hönsen och det finns alltid fryst kött. Köttlådor behöver du beställa.

Plats

Alpakahof Hultet

Hultet 3261
28292 Västra Torup
Skåne

Öppna i Kartor

Tipsa andra

Annons

Liknande i Skåne


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.