Johanssons lamm & ull

Västra Götaland

Johanssons lamm & ull
Kött, chark och fågel

Johanssons lamm & ull är ett litet jordbruksföretag som drivs av Viktoria & Mikael Johansson och är beläget i Gökhem, åtta km utanför Falköping i Västergötland. Vi har 50 tackor som är mer eller mindre renrasiga Gotlandsfår, de lammar omkring mars-april. Då kan man få se många söta små lamm. I vår verksamhet använder vi oss av allt som våra får ger: ull. kött och skinn.

Vi har en gårdsbutik som ligger i det gamla boningshuset på gården. Där kan du köpa produkter från gårdens djur. Vi har fryst vaccumpackat lammkött året runt. Vår slakt sker på hösten då kan man även boka hela lammkötts lådor. Vi anlitar även en närbeläget charkuteri som förädlar gårdens kött till olika sorters goda korvar & rökta köttbitar.
Vi tar tillvara på ullen som vi sorterar, en del av ullen skickar vi iväg till något spinneri och får tillbaka fina garner. Resten av ullen tvättar vi och av den tvättade ullen färgar vi endel och/ eller kardar. Ullen använder vi sedan själva och tovar olika alster. Till dem som vill tova själva säljer vi tovningsullen. Fårskinnen skickar vi på beredning till Tranås skinnberederi och sedan kommer det tillbaka härliga tvättbara skinnfällar.

Vi har öppet gårdsbutiken året runt, när det finns någon hemma har vi öppet. Vill du vara säker på att det finns någon hemma kontakta oss innan du kommer!
Välkomna att besöka oss!

Plats

Johanssons lamm & ull

Gökhem Anguntorp 11
52192 Falköping
Västra Götaland

Öppna i Kartor

Kontakta

073-9879004

Tipsa andra

Annons

Liknande i Västra Götaland


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.