Smakglädje i Kalmar

Kalmar

Smakglädje i Kalmar
Affärer och marknader

Välkommen till Smakglädje!

Smakglädje är en "gårdsbutik" mitt i stan. Här har vi samlat godsaker från producenter i Kalmar och Ölands området. Du finner lokala produkter och småskaligt mathantverk. Här vill vi erbjuda dig goda marmelader, kroppkakor, isterband, viltkött, rökt fisk, ostar från små gårdsmejerier, ekologiskt kött , kryddor, knäckebröd samt annat gott!

Våra egna FREDRIKSSONS-produkter som marmelader, chutney, saft och mycket mer finns även här. FREDRIKSSONS produkter tillverkas genom småskaligt mathantverk. Viljan att okonstlat förädla våra fina råvaror utan tillsatser eller essenser gör det mer spännande. Våra olika sorter av marmelader, chutney och saft mm blir kvalitetsprodukter där nytänkande möter tradition. Vi inspireras av världens alla smaker i det vi gör. Vårt personliga engagemang, smaksäkerhet och omsorgen om detaljer visar att vi lever som vi lär – Smakglädje i inspiration och nya smaker!

FREDRIKSSONS är KRAV-, Eldrimner och Äkta vara-certifierade samt utvald som sponsor av nobelfestens Nobel NightCap och är belönade med guld- och silvermedalj i mathantverks-SM. Vi använder framförallt lokala och ekologiska råvaror, främst från Öland och Småland. Vi drivs av intresset för god mat och vill ge fler möjligheten att få tillgång till lokalproducerad mat och annat gott. Smakglädje är vår egen "gårdsbutik".

I Smakglädje-butiken finner du även "godsaker" som kommer utanför närområdet. Goda franska lokalproducerade ostar, grekiska oliver och olivoljor, världens kryddor, godis och choklad. Ja, allt det som ger livet ytterligare värde!

Vi drivs av intresset för god mat och vill ge fler möjligheten att få tillgång till lokalproducerad mat och annat gott. Vår butik är därför en "mat- och prat"-butik där du har hela regionens utbud av närproducerad mat samlat och vi kan hjälpa dig med ytterligare information och inspiration om hur du använder dem för att berika din matlagning. Vi ger även våra bästa tips hur du kan besöka mathantverkare i regionen - vi känner de flesta!

Välkommen med på smak- och matresan!

Du finner på Storgatan 26, mitt i Kalmar centrum i närheten av Stortorget/Domkyrkan. Öppettider Må-Fre 10-18, Lör 10-15.

Vi finns även på kungliga Sollidens slott och vid Byxelkroks hamn på Öland under sommarsäsongen.

Mona & Christer Fredrikssons

Plats

Smakglädje i Kalmar

Storgatan 26
392 32 Kalmar
Kalmar

Öppna i Kartor

Kontakta

0735-308260

Tipsa andra

Annons

Liknande i Kalmar


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.