Fallhults Ekogård

Kalmar

Fallhults Ekogård
Affärer och marknader Övrigt Kött, chark och fågel

Mitt ute i den Smålänska idyllen, inte långt från Astrid Lindgrens hemtrakter, ligger byn Fallhult där familjen Schörling driver en ekologisk och KRAV-certifierad gård med uppfödning av lamm av rasen Gotlandsfår och nötkreatur (kastrerade tjurar och kvigor) av mjölkras med Hereford korsning för köttproduktion. Gården är självförsörjande, vilket innebär att man producerar allt foder till djuren där på gården, så som spannmål och ensilage samt använder djurens gödsel som gödning i växtodligen.

Hos oss kan man köpa lamm- och nötkött samt lammskinn från gårdens egna djur. Slakt och leverans av lådor sker efter beställning och säsong (lammlådor kan endas levereras från okt-mars, nötlådor ca 1g/kvartal). Det finns även en mindre mängd frysta styckdetaljer samt charkprodukter (grillkorv, isterband, salami) att köpa av oss eller hos någon av våra återförsäljare under perioden maj-november.

Lammsafari
Under veckorna 26-31 erbjuder vi lammsafari varje torsdag kl13.00.
150kr/vuxen, 50kr/barn 6-12 år.
Föranmälan krävs och görs via mail eller telefon/sms.

Guidningen sker mestadels till fots på våra naturbeten och vara i ca 1-1,5h. Ta gärna med er fika så kan vi ta en paus hos djuren på betet och fika tillsammans.

För mer info, priser och leveransdatum, se vår hemsida eller ring/maila oss.

Plats

Fallhults Ekogård

Fallhult 1
57791 Hultsfred
Kalmar

Öppna i Kartor

Fallhults Ekogård

  • Annons
  • Produkter
  • Bilder
  • Återförsäljare
  • Kontakta

Tipsa andra

Annons

Liknande i Kalmar


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.