Torsmyra Gård

Uppsala

Torsmyra Gård
Kött, chark och fågel

Småskaligt jordbruk utanför Uppsala med 25 nötkreatur. Vi säljer köttlådor till privatpersoner och levererar till Gävle, Uppsala och Stockholm.

Köp ditt nötkött av oss med fri hemleverans. Hos oss får du naturbeteskött från djur som fötts upp på Torsmyra Gård. Djuren slaktas på ett lokalt slakteri och får därefter hängmöras minst en vecka. Därefter kör vi det direkt hem till dig. Skicka ett mail till [email protected] för bokning eller om du har några frågor.

Besök gärna Torsmyra Gård på facebook.com/torsmyragard, öppet även för dig som inte har facebook.

Om köttlådorna 

Våra lådor innehåller nötkött, nötfärs och Torsmyra Gårds egen korv! 

Allt kött som Du köper från Torsmyra Gård är hängmörat! Vi säljer vårt nötkött vakuumförpackat i färdiga lådor och vår minsta låda innehåller 26-33 kg. Köttet från denna låda får plats i 2-2,5 frysfack i en normalstor frys. Nästa låda är ungefär dubbelt så stor, dvs ca 52-66 kg. Självklart kan vi leverera större mängder än detta också.

Variationen i storlek på lådan beror på att det inte i förväg går att veta hur mycket kött ett djur har. Alla lådor har lika innehåll och består av bitar från alla de traditionella styckningsdetaljerna. Dessa är:

-Ädeldetaljerna - oxfilé, entrecote och ryggbiff, 

-Stekar - rostbiff, fransyska och innanlår, 

-Kokdetaljer - högrev, ytterlår, nötbog och rulle, 

-Torsmyra Gårds korv - ca 1,5 - 2,5 kg. Korven har en mild kryddning och innehåller endast nötkött och köttråvara från vår egen gård.

-Nötfärs - utgör drygt hälften av lådans innehåll. 

Varje låda innehåller också en av följande modernare och amerikanskt influerad styckningsdetalj som lämpar sig utmärkt för grillen; flankstek, flap meat, rostlock med kappa eller flat iron. 

Allt kött inklusive köttfärsen är vakuumförpackad. Stekarna är delade i lämpliga storlekar och köttfärsen kommer i förpackningar om ca ett kg. Således väntar inget arbete med köttet när lådan levereras utan allt är färdigt för frysen. På varje förpackning finns etikett som beskriver innehåll och mängd, precis som vi är vana vid från mataffären. Köttet levereras från slakteriet och hem till Dig, utan extra kostnad. 

Slakt och styckning av djuren sker på ett uppländskt slakteri några mil från gården. Även korvtillverkningen sker på ett uppländskt slakteri. 

Om gården och våra djur

Gården är liten och jag och min fru driver en småskalig djurproduktion med ett tjugotal nötkreatur. Kalvarna köps in från en KRAV-certifierad mjölkgård strax utanför Uppsala. Vi odlar nästan allt foder till våra djur själva i form av vallar som består av olika grässlag, örter och klöver. Dessutom finns ängsmarker där våra djur betar sommartid. Våra åkrar där vi odlar vårt foder är sedan flera år KRAV-certifierade. Detta innebär att vi inte använder några bekämpningsmedel eller handelsgödsel på våra marker. Vi följer också KRAV:s regelverk avseende djuren och djurhållningen blir KRAV-certifierad 2022. Vi har ett litet skogsbruk som vi under 2014 har FSC-certifierat. 

Gården ligger i hjärtat av Vendel, en historisk bygd med ett böljande och vackert jordbrukslandskap belägen tre mil norr om Uppsala. På Torsmyra Gård har det alltid funnits djur och bedrivits jordbruk och vi för med stolthet den traditionen vidare! Gården omnämns i skrift för första gången år 1471 och på gården finns byggnader från 1700-talet.

Genom vårt jordbruk hjälper vi till att hålla det vackra uppländska landskapet öppet. Vår målsättning är att, genom en god djuromsorg och en produktion som tar hänsyn till den natur våra djur lever i, ta fram kött av hög kvalitet. 

Pris 

Allt kött i lådan har ett enhetligt pris om 199 kr/kg inkl. moms. Dessutom kan man, vid tillgång, beställa ytterligare köttfärs för 159 kr/kg och korv för 189 kr/kg. I priset ingår hemleverans om du bor i Stockholm, Uppsala eller Gävle.

Betalning sker via faktura eller Swish. 

Beställning och leverans 

Vid beställning, skicka ett mail till [email protected] eller använd webbformuläret på vår hemsida, bifoga dina kontaktuppgifter med adress och mobilnummer. När köttet ska levereras kommer jag god tid i förväg att ta kontakt med Dig för att bestämma tid och plats för leverans.

Plats

Torsmyra Gård

Torsmyra 101
748 95 Örbyhus
Uppsala

Öppna i Kartor

Kontakta

Tipsa andra

Annons

Liknande i Uppsala


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.