Resta Gård

Uppsala

Resta Gård
Mejeri och ägg Övrigt Kött, chark och fågel Frukt och grönt Affärer och marknader

Ett ekologiskt lantbruk - med djurens, miljöns och smakens bästa i åtanke! På Resta gård lever djuren ett naturligt liv året runt, långt ifrån storskalig konventionell köttproduktion. Vi producerar KRAV-certifierat naturbeteskött av lamm, får och nöt, Restagris naturligt uppväxt ute, hel opastöriserad mjölk på flaska, KRAV-certifierade grönsaker och handslungad honung - allt detta kan du köpa direkt av oss i vår butik på gården samt i vår filial i Stockholm (Västerlånggatan 53, Gamla Stan).

Besök oss
Resta gård ligger i en dal med åkermark omgiven av skog och betesmark och med Lillån ringlandes genom landskapet. Vi vill gärna visa både barn och vuxna var den goda maten kommer ifrån och dela med oss av glädjen att få följa djurens liv på gården. Vi är därför en öppen besöksgård - kom till vårt café och gårdsbutik och få en karta och gå runt på gården och titta på alla djuren. Smaka på det utbud av korv & chark vi har för säsongen, köp kött och grönt till veckans middagar och ta en fika på ekologiskt kaffe och nybakat. Grilla våra fina korvar vid vår öppna eld, 96% kötthalt och fria från både gluten och nitrit - som korv ska vara! Öppet 11-16 ALLA lördagar och söndagar, även om det råkar vara julafton.

Med de goda råvarorna i åtanke
Bra råvaror tillagar sig själva. Det bästa knepet för bra vardagsmat är bra vardagsråvaror. Vi vill dela glädjen och kunskapen kring de goda råvarorna – visa på att mat är så mycket mer än bara det vi äter. Det bästa, mest smakrika köttet kommer från djur som fått växa långsamt, gå ute på bete och äta ekologiskt vallfoder. Djur som vuxit upp på detta sätt får även en hög halt av det nyttiga omega-3fettet, för inte att tala om att det är det mest naturliga sättet för djuret att växa upp! Våra grönsaker odlas ekologiskt, där smak och inte volym prioriteras. Hos oss hittar du kulturarvssorter av grönsaker som länge fallit i glömska - mat med smak helt enkelt, så som det smakade förr!

Bra råvaror är till för att delas – mellan oss på gården och våra kunder, mellan kulturer, mellan generationer och personer runt varje matbord. Att möta människor och inspirera till goda måltider, på bra råvaror framtagna med både djuren, människan och miljön i åtanke, är ju faktiskt det allt vårt arbete kretsar kring. VÄLKOMNA!

Plats

Resta Gård

Nysätra Resta Gård
749 63 Örsundsbro
Uppsala

Öppna i Kartor

Tipsa andra

Annons

Liknande i Uppsala


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.