Säby Gård, Ingarö

Stockholm

Säby Gård, Ingarö
Affärer och marknader

Från Säby Gård på Ingarö, som drivs av paret Mikael och Åsa kommer en kallpressad rapsolja gjord på deras egenodlade vår och höstraps. Rapsen som används växer på böljande, gula fält runt om på Ingarö och Värmdölandet.
Fröet kallpressas skonsamt på gårdens rapspresseri utan tillsatser och det ger en naturlig gyllengul olja med mild blommig och nötig smak.

Säby Gård fick äran att leverera sin rapsolja till finalen av Årets Kock 2013 där den tillhörde de hemliga råvarorna som finalisterna skulle tillaga och numera används Säby gårds rapsolja flitigt på Stockholms finkrogar.

Potatis:
Under två helger i september har vi självplock av potatis, en uppskattad tradition på gården sedan många år tillbaka. De flesta som kommer plockar flera 25 kg säckar så det klarar hela vintern innan färskpotatisen kommer men det går också bra att bara plocka några kg.

- Det som är roligt nu är att vi ser en ökning av den yngre generationen med sina barn som kommer till potatisplocket. Föräldrarna uppskattar att barnen får plocka själva och se hur potatisen växer, då är det roligare att äta potatis och barnen tjatar inte bara om pasta. Naturligtvis är det också en helhets upplevelse att få komma ut i naturen och landet och träffa både hästen Loke och en potatisbonde, det ser man på alla leende barn och föräldrar!

Varmt välkomna till Säby Gård, Ingarö
Hälsningar Mikael och Åsa

Plats

Säby Gård, Ingarö

Lilla Barnviksvägen
134 65 Ingarö
Stockholm

Öppna i Kartor

Kontakta

070-579 77 44

Tipsa andra

Annons

Liknande i Stockholm


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.