Emma Grön

Södermanland

Emma Grön
Restauranger

Idén till Emma Grön uppstod i kölvattnet av dagens uppmärksamhet kring hållbar utveckling, i synnerhet ekologisk framtagning av råvaror, minskad miljöbelastning och lokal tillväxt genom användandet av närproducerade produkter. När det gäller vår kulinariska ambition så återvänder vi till den något ålderdomliga uppfattningen om att matlagning i grunden handlar om ett hantverk.

Vi har även insett att vi som beställare kan påverka vår närmiljö såsom den globala miljön. På köpet påverkar vi även producenternas levnads- och arbetsvillkor. Vidare vill vi på Emma Grön tillfredsställa våra gästers kulinariska förväntningar och, om vi har möjlighet, alltid bemöta Era speciella önskningar.

På Emma Grön följer vi säsongerna och väljer det som vi tycker är mest intressant från varje period. Medan de flesta brukar prata om de fyra årstiderna menar vi att det finns hundratals, om inte tusentals årstider, varje råvara har ju sin egen säsong. På Emma Grön serverar vi därför inte egyptiska jordgubbar i januari eller sparris i mars.

Förutom de naturliga säsongerna så följer vi även olika organisationers riktlinjer (KRAV, MSC och WWF) när det gäller fisk och väljer fiskar utifrån hållbart fiske och och hållbar konsumtion. Allt du behöver göra är att beställa och luta dig tillbaka med ett gott samvete. Våra vilt-, kött- och fågelprodukter kommer från närliggande gårdar och producenter vilket garanterar högst möjliga spårbarhet.

White guide rekommenderad 2014 Emma Grön i Strängnäs

Plats

Emma Grön

Byringe
645 91 Strängnäs
Södermanland

Öppna i Kartor

Kontakta

0730-57 74 11

Tipsa andra

Annons

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.