Helsingborgs Bryggeri

Skåne

Helsingborgs Bryggeri
Drycker

Vi på Helsingborgs Bryggeri sa redan från början att vi ville brygga gott öl med stort hjärta. Det handlar om att förädla råvaror med respekt och samtidigt behålla den starka förankringen i Skånsk bryggarkultur.

Det gamla Helsingborgs Bryggeri hade ju en lång och gedigen historia mellan 1850 och 1967, innan det startades upp igen av två ölentusiaster 2010. Nu är vi Nordvästra Skånes första mikrobryggeri och vi gör allt för att föra den goda traditionen vidare. Idag finns, förutom de två huvudägarna, nästan 200 andelsägare.

Vårt första öl – Helsingborgs Lager – blev utsedd till ”Bästa ljusa Lager 2011” på Gothenburg Beer Festival i september 2011. Sanningen är att det handlar lika mycket om att välja rätt malt och humle, som att hitta en bryggare med känsla för varje ölsorts särskilda karaktär.

Vi fokuserar på fina råvaror, hantverksskicklighet och precision. Ölsorterna konkurrerar om kunder som föredrar ett kvalitativt och spännande sortiment framför ett lågt pris.

Verksamheten finns i en byggnad från 1880, bara ett stenkast från det ursprungliga Helsingborgs Bryggeri, där vi idag arbetar med modern bryggerianläggning och kunnig bryggare. Den lokala förankringen är och förblir en viktig del av bryggeriets identitet och marknadsföring.På plats finns maltkross, bryggarrum, lagertankar, tappning och etikettering, personalutrymme och konferensrum/provningsrum.

På så sätt har vi samlat genuint, skånskt hantverkskunnande med en tro på det goda i livet.

Du hittar information om våra populära bryggerivisningar på vår hemsida och på Facebook. Välkommen!

Plats

Helsingborgs Bryggeri

Cindersgatan 4
252 25 Helsingborg
Skåne

Öppna i Kartor

Kontakta

042-45 30 880

Tipsa andra

Annons

Liknande i Skåne


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.