Åryds Lanthandel

Kronoberg

Åryds Lanthandel
Affärer och marknader

Åryds lanthandel är ett kooperativ som ägs och drivs av byborna själva i det natursköna samhället Åryd 15 km öster om Växjö. Vi har mycket ekologiskt och närproducerat i sortimentet. Förutom det vi har hemma går det även bra att beställa ett stort urval av närproducerade charkprodukter ur vår katalog från flera lokala producenter. Vi tar sedan hem din och andras beställningar gemensamt.

I vår lanthandel har vi ett prisvärt basutbud av livsmedel, med fokus på ekologiskt och närproducerat. Vi har bland annat Bolsgårds goda ägg från Värends Nöbbele, närproducerade honungsprodukter, keramik och smycken från Åryd, Rapsoljor från Nöbble gård, Gullaskruvs underbara isterband och korvar, och mycket annat! Vi har en hel del rättvisemärkt och även eko-produkter från bland andra Saltå Kvarn. Småländska mejeriprodukter har vi från Emå-mejeriet.

Vi arrangerar flera aktiviteter kring lanthandeln varje år som uppmärksammar en hållbar landsbygd, ekologiskt och närproducerat. Till exempel har vi en skördefest i september. Läs mer på vår hemsida!

Hos oss kan man ta en fika året om, vi har alltid kaffe och nybakt fikabröd till försäljning. Vi är även post- apoteks- samt spelombud. Varmt välkomna!

Plats

Åryds Lanthandel

Billavägen 1
360 43 ÅRYD
Kronoberg

Öppna i Kartor

Kontakta

0470-77 43 20

Tipsa andra

Annons

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.