Gränsforsgårdens Lantbruk

Gävleborg

Gränsforsgårdens Lantbruk
Mejeri och ägg Frukt och grönt Övrigt

OBS! Nedan text kommer att uppdateras inom kort!

Småskaligt lantbruk beläget i byn Gränsfors i norra Hälsingland där vi bedriver avel av japanska dvärgsilkeshöns och försäljning av hemägg. Under 2017 så kommer vi utöka med honungsproduktion och förbereda inflytt av ungefär 10 tackor av Helsingefår.

Besök oss gärna på Facebook här: https://www.facebook.com/gransforsgardenslantbruk/ eller på vår hemsida här: http://www.gransforsgarden.se.

Om våra höns!

Vi bedriver avel av japanska dvärgsilkeshöns och har även 19 bruna Lohmann som förser oss med hemägg som vi säljer. Våra höns får gå fritt året om på stora ytor både ute och inne.

Om gården och framtiden!

Vi köpte gården 2011 efter att det stått obebott i över 15 års tid, och påbörjade en stor renovering av boningshuset först. Delar av gården har anor från tidigt 1800-tal, och boningshuset har även varit dubbelt så långt som det är idag. Man har bedrivet lantbruk på denna plats i många många år, och vi kommer fortsätta med det.

Under vintern 2016 så påbörjar vi tillverkning av ett antal topplistkupor så att vi under våren kan starta upp honungsproduktion. Här har vi valt att använda oss utav Apis mellifera carnica i folkmun kallad Carnicabin som är en uthållig ras för oss här i Norrland.

Under 2017 så förbereder vi även för inflytt av Helsingefår för att kunna bedriva avel och även sälja köttlådor i framtiden.

Vår målsättning då vi köpte gården var att expandera den i sakta takt och hålla naturen öppen här på landet. Detta gör vi genom att låta använda dels vår egen mark, men även arrendera och köpa till mera mark till vår gård i form av betesmarker men även åkermarker så vi kan odla vårt eget foder.

Alla djuren kommer köpas in genom genbank, och vi kommer vara anslutna till Föreningen Svenska Allmogefår, Elitlamm, Svenska rasfjäderfäförbundet, Sveriges biodlares riksförbund samt Biodlingsföretagarna.

Vi förbereder just nu även på att ställa om till att bli KRAV-certifierade, och den resan ser jag verkligen framemot.

Priser

Just nu säljer vi 12-pack hemägg för 36:-, men då vi sadlat om helt till ekologiskt och KRAV så kommer priset gå upp 4:- för en 12-pack.

Plats

Gränsforsgårdens Lantbruk

Gränsfors 473
82950 Bergsjö
Gävleborg

Öppna i Kartor

Kontakta

070-3005186

Tipsa andra

Annons

Liknande i Gävleborg


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.