Gefle Choklad AB

Gävleborg

Gefle Choklad AB
Affärer och marknader Övrigt

En chokladbutik med fokus på kvalité, etik och naturliga råvaror.

Vår vision är att tillsammans med Anna-Sofia Winroth Wallström och GEFLE CHOCOLATERIE förbättra villkoren för kakaobönder och kakaodjungel.

GEFLE CHOCOLATERIE grundades av Anna-Sofia Winroth Wallström år 2000 och hon arbetar efter anrik hantverksfilosofi där inga genvägar till rättvis och god choklad finns. Genom Anna-Sofias engagemang för kakaobönder i de nödställda kakaoproducerande länderna skapades en tryffel där etik och naturbevarande metoder är viktiga ingredienser.
Mata Grande är idag en av de mest populära tryfflar i sortimentet.

I produktionen väljs råvaror med stor omsorg och från hennes egna kakaoplantage Mata Grande, Dominikanska republiken, hämtas kakao. Chokladtillverkningen är småskalig och där det är möjligt väljs lokalproducerade råvaror. Det används inga färgämnen i chokladen varpå pralinerna inte är lystet röda eller förföriskt blåa. Tillsatser och kemisk behandling som är onaturlig används inte.

All chokladtillverkning bygger på en grund där smaken är avgörande men att njutningen av chokladen ska ske med gott samvete.
Våra kunder ska med ovillkorlig tillförlit veta att deras val av choklad stödjer arbetet mot orättvisa inom chokladbranschen och att värn om naturlighet.

Gefle Choklad och Gefle Chocolateries filosofi vilar på tre grundstolpar, god choklad ska vara:
» God i munnen
» God för kroppen
» God för naturen och människan

Gefle Choklad är en exklusiv återförsäljare av Gefle Chocolateries etiska produkter.

Plats

Gefle Choklad AB

Drottninggatan 9
803 20 Gävle
Gävleborg

Öppna i Kartor

Kontakta

026-51 33 80

Tipsa andra

Annons

Liknande i Gävleborg


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.