Gustav Ors Gård

Jämtland

Gustav Ors Gård
Övrigt Mejeri och ägg

Aktuellt just nu, 2014-10-07:
På hösten ruggar de flesta höns, det vill säga att de byter ut sin fjäderdräkt. All energi går åt till denna process och de lägger då få, eller inga ägg alls. Våra höns verkar strax vara klara med detta får nu börjar vi få fler och fler ägg igen. De stora äggproducenterna byter ut sina höns kontinuerligt och får således inga uppehåll i värpningen, då det skulle kosta alltför mycket ekonomiskt.

Om gården:
Här på gården finns ett 30-tal frigående höns som ger oss fantastiskt vackra ägg varje dag, fler än vi kan äta upp själva. Vi driver dem inte till att värpa så många ägg som "industrihönsen" gör, utan de får vara höns på ett mer naturligt sätt.

På gården finns också en liten besättning Åsen-får. De har vi för att bevara de svenska allmogefåren i Sverige och de hjälper oss att hålla markerna öppna. Våra får har M3-status och vi har genbank på dem. Vi säljer livdjur och ull.

Vi har båda två heltidsjobb, men är hemma de flesta kvällar och helger så hör av er om ni vill komma och hälsa på eller köpa något av oss!

Plats

Gustav Ors Gård

Mällbyn 115
830 02 Mattmar
Jämtland

Öppna i Kartor

Kontakta

0731-823034

Länkar

Tipsa andra

Annons

Liknande i Jämtland


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.