Nytorp 2089

Skåne

Nytorp 2089
Mejeri och ägg Frukt och grönt Kött, chark och fågel

Nästan mitt i Skåne finns Nytorp 2089. Det är ett mycket småskaligt lantbruk där vi i första hand har lantraser såsom Linderödssvin och Göingegetter. Kött från Linderödsgrisarna går att boka inför slakt som sker på hösten. Då vi i första hand säljer djur till liv så är det ibland kö på kött från oss. Våra djur går ute året om, grisarna bökar, hönsen sprätter och getterna hoppar på stenarna. Vi försöker att odla maten till djuren själva på gården utan konstgödsel eller annat. Ungtuppar finns ibland till salu, likaså "kokehöns"

Odlingarna är ännu inte så stora men vi kan under säsongen nästan alltid erbjuda grönsaker från gården. Dessa hittar man i vårt snabbköp vid vår infart. Vi fyller på där under dagen varefter grönsaker, frukter och annat blir moget.

Ägg från våra helt frigående höns finns nästan att tillgå under hela året, då de inte får något värpfoder sjunker tillgången naturligt under vinterhalvåret. Under vinterhalvåret kan vi främst erbjuda potatis och rotfrukter men även annat som kommer från gården. Tex smycke med fjädrar från hönsen.

Plats

Nytorp 2089

Sösdala 2089
28010 Sösdala
Skåne

Öppna i Kartor

Kontakta

0731-802677

Tipsa andra

Annons

Liknande i Skåne


I närheten

Gårdsnära är Sveriges största söktjänst för att hitta närproducerad mat och dryck. Läs mer.